...Προστατέψτε την!
Συγχωρέστε με που δεν επισκέπτομαι τα ιστολόγιά σας τώρα τελευταία! Υπάρχει λόγος σοβαρός! Θα σας εξηγήσω κάποια στιγμή!
Σας φιλώ!
Δήμητρα~Amelie
ή αλλιως... ψαχνεις για κατι, βρισκεις κατι αλλο και συνειδητοποιεις οτι αυτο που βρηκες ειναι καλυτερο απο αυτο που εψαχνες
1. Πάρε μια πένα
2. Βούτα την στο μυαλό σου
3. Γράψε τρεις προτάσεις που θα έλεγες μπροστά σε όλους τους λωποδύτες που μας κυβερνούν
4. Προσκαλέστε όσους θέλετε
Ντροπή σας που ο βασικός μισθός σ’ αυτή τη χώρα (που είναι και ο μισθός των περισσότερων) είναι 700 ευρώ ενώ σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πάνω από 1200!
Δεν πιστεύω πια ούτε εσάς, ούτε και τους δημοσιογράφους! Η μύτη σας μεγαλώνει, ρεεεε!!!
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και μια που μου ζητήθηκε να παίξω αυτό το καινούριο μπλογκοπαίχνιδο είπα να το προσαρμόσω. Μπορεί να παίξει όποιος θέλει, όπως θέλει.
Πάμε λοιπόν:
Μου αρέσει που καλοκαίριασε και θα μπορώ να πηγαίνω για μπανάκι στην θάλασσα
Δε μου αρέσει που κάθε φορά που θα φτάνω στην παραλία, θα με πνίγει το παράπονο και θα αρχίζω μανιωδώς να μαζεύω τενεκεδάκια, σακούλες, πλαστικά μπουκάλια, αποτσίγαρα ενώ ο κάδος βρίσκεται 100 μέτρα μακριά!
~***~
Μου αρέσει που στο σούπερ-μάρκετ βρίσκω πλέον λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Δε μου αρέσει που τις περισσότερες φορές έχουν δεκαπλάσια τιμή από τους απλούς.
~***~
Μου αρέσει να κάνω ανακύκλωση χαρτιού. Χαίρομαι που στην πόλη μου μου δίνεται έστω και αυτή η ευκαιρία.
Δε μου αρέσει που ο κοντινότερος μπλε κάδος ανακύκλωσης βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά!
~***~
Μου αρέσει όταν άνθρωποι αρχίζουν να ασχολούνται με την οικολογία γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει κατανοητό ότι ο πλανήτης κινδυνεύει.
Δε μου αρέσει όταν κυνηγοί, που σκοτώνουν ζώα για την ευχαρίστησή τους και μόνο, αυτοαποκαλούνται οικολόγοι!!!
~***~
Μου αρέσουν τα σποτάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ για το περιβάλλον
Δε μου αρέσει που για τους περισσότερους πολιτικούς και την κυβέρνηση ισχύει η σοφή ρήση, «Δάσκαλε που δίδασκες...»
~***~
Μου αρέσει που γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Δε μου αρέσει να είμαστε αναγκασμένοι να έχουμε ημέρες για το περιβάλλον, τα παιδιά, τους πρόσφυγες, τη γυναίκα, το AIDS...
~***~
«Τελεβιζιόν, τελεβιζιόν,
πόσο μ’ αρέσεις τελεβιζιόν...»
♫♪♫♪♫Τότε που η Ελλάδα περνούσε από τη δημοκρατία(!) στη δικτατορία και τελικά στη Μεταπολίτευση... Τότε που υπήρχαν ακόμη γειτονιές και 'σπίτια χαμηλά' με αγιόκλημα και γιασεμί και που οι γυναίκες τα βράδυα του καλοκαιριού παίρναν τις καρεκλίτσες τους και βγαίναν στο δρόμο για κουβεντούλα - τουτέστιν κουτσομπολιό - ενώ τα πιτσιρίκια έπαιζαν κρυφτό, κυνηγητό, ή τα μήλα και έπιαναν τις πυγολαμπίδες του Ιουνίου (κωλοφωτιές τις λέγαμε εμείς) για να τις κάνουν για λίγο 'φακούς' στις μπλούζες τους τρίβοντάς τες...
Τότε που παίρνοντας μια φέτα με ψωμί και μέλι - μέ λάδι κι αλάτι εγώ το ανάποδο - γυρνούσαμε νωρίς το απόγευμα τη γειτονιά και ξυπνούσαμε τους πάντες με τις φωνές μας... Τότε που δεκατιανό σήμαινε βραστό αυγό και θεία Λένα στο ραδιόφωνο! Ναι, έτσι τα είχα συνδυάσει! Αυγό και θεία Λένα! Θεία Λένα και αυγό! Το απογευματινό το συνδύασα αργότερα με τον Μπαρμπαμητούση, τη Σουφλίτσα και τον Κλούβιο (τηλεοπτικοί τύποι αυτοί)! Τι να κάνει, η έρμη, η μάνα μου για να με πείθει να τρώω που ήμουν σαν τον Τιραμόλα;
Τότε, λοιπόν, αρχές της δεκαετίας του 70 και εν μέσω δικτατορίας, μπήκε για τα καλά στη ζωή και τη συνείδηση των Ελλήνων η τηλεόραση. Μαυρόασπρη, μυστηριώδης και σαγηνευτική ως σειρήνα. Δύσκολο να της αντισταθείς. Κι έτσι ο ένας μετά τον άλλο δέχοταν αυτό το μαγικό κουτί στα σπίτια τους.
Ο πατέρας μου αγόρασε την πρώτη μας τηλεόραση όταν η μητέρα μου του απαγόρευσε να δει τον αγώνα με την αγαπημένη του ΑΕΚ σε γειτονικό σπίτι. «Έτσι είσαι;» σκέφτηκε. «Θα δείς...» Και είδαμε! Οικογενειακώς!
Τι είδαμε;;; Ουουουουου... πολλά! Τι παιδικά, τι σειρές, τι αθλητικά! Σ'αυτά τα τελευταία ειδίκευση έκανε ο πατέρας. Και τα πράγματα άλλαξαν...
Τα απογεύματα πλέον δεν έβλεπες τις γυναίκες έξω ή αν τις έβλεπες οι συζητήσεις πια δεν αφορούσαν την 'Μαίρη που φορούσε κόκκινο κραγιόν στην εκκλησία - ντροπή!' ούτε την 'γυναίκα του κυρ Χρήστου που την είδαν με άλλον αγκαζέ'. Οι κουβέντες περιστρέφονταν γύρω από τον Άγνωστο Πόλεμο και τον Παράξενο Ταξιδιώτη - επιτυχίες της εποχής. Τα παιδιά έβλεπαν μίκυ-μάους και καραγκιόζη. Αλήθεια, δεν κατάλαβα ποτέ ποιος βάφτισε όλα τα κινούμενα σχέδια μίκυ μάους!
Εγώ πάλι αποτελούσα ειδική κατηγορία από μόνη μου. Εκτός από τον Μπαρμπαμητούση με τη Σουφλίτσα και τον Κλούβιο που σημειωτέον έβλεπα μόνο χάρη στη Σουφλίτσα η οποία βασάνιζε με τα τερτίπια της και τις πονηριές της τον καημένο τον Κλούβιο, δεν έβλεπα κανένα άλλο παιδικό. Αντίθετα, περίμενα πότε να τελειώσουν οι ειδήσεις για να δω ταινίες! Κατά προτίμηση Αμερικάνικες... τις Ελληνικές τις σνόμπαρα. Ειδικά τις δραματικές τις κορόιδευα! Ξενυχτούσα, λοιπόν, κάθε φορά που είχε ξένη ταινία και ήταν αρκετά συχνά που έβαζε ταινίες.
Σχολείο δεν πήγαινα ακόμη... 4-5 ήμουν δηλαδή. Ξέρω, ξέρω, θα απορείς. Μα πως είναι δυνατόν να έβλεπες ξένες ταινίες; Τι καταλάβαινες; Έλα ντε;;; Κι εγώ δεν ξέρω ακόμη πως και τι καταλάβαινα. Αλλά πίστεψέ με. Τις περισσότερες κλασσικές ταινίες τις είδα όταν ήμουν τέσσερα ως επτά, το πολύ, χρονών... και τις θυμάμαι! Αφού να φανταστείς Αγγλικά καταλάβαινα πολύ πριν πάω φροντιστήριο! Ακόμη θυμάμαι τον πρώτο μου δάσκαλο Αγγλικών να σταυροκοπιέται όταν διάβαζα και μετέφραζα τα παρακάτω μαθήματα χωρίς να μου τα έχει διδάξει! Φαντάσου ένα μικροσκοπικό, κοκαλιάρικο κοριτσάκι στα 9 να ξέρει όλο το αναγνωστικό της Α junior απ' έξω και να το μεταφράζει στα άλλα πιτσιρίκια! Χιχιχί! Αργότερα έμαθα πως έχω αυτό που λένε musical intelligence. Δηλαδή ικανότητα να μαθαίνεις ξένες γλώσσες ακούγοντας τες μόνο... καθώς και μουσική.
Τέλος πάντων, είδα πολλές ταινίες τότε αλλά και αργότερα. Με ιδιαίτερη αδυναμία στα μιούζικαλ και είδωλό μου την Judy Garland αλλά και γουέστερν (έπεφτε πολύ Τζον Γουέιν τότε) και φιλμ νουάρ με Cary Grant (αξεπέραστο Notorious), Humphrey Bogard, Kirk Douglas, James Stewart, Katharine Hepburn, Henry Fonda και πολλούς άλλους. Γενικά ο κινηματογράφος έπαιξε και παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου... αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη ανάρτηση.
Γενικά υπήρξα παιδί της τηλεόρασης κι εγώ. Μ' αυτήν γαλουχηθήκαμε δυστυχώς ή ευτυχώς. Το δικτατορικό καθεστώς βρήκε την ησυχία του με την τηλεόραση καθώς όλοι ασχολήθηκαν με αυτή... ή έτσι νόμιζε! Ήρθε το Πολυτεχνείο, η Μεταπολίτευση και να που φτάσαμε στο σήμερα. Να τη βρίζουμε όλοι για την κατάντια της, αλλά να μην κάνουμε τίποτα γι' αυτό.
Τώρα, θα μου πείς, ε, και τι να κάνουμε; Έχω μια ιδέα! Μήπως είναι καιρός να την κλείσουμε μέχρι να συνέλθουν μερικοί-μερικοί; Λέω, μήπως;;;;
Έλαβα πρόσκληση-πρόκληση από την Butterfly για ένα μπλογκοπαίγνιο. Βρείτε ποια από τις τέσσερις προτάσεις είναι αληθινή. Με τη σειρά μου προσκαλώ όποιον διαβάσει το ιστολόγιο, και εφόσον το θέλει, να κάνει το ίδιο.
Έχουμε και λέμε:
♦ Βλέπω μανιωδώς τηλεόραση και κυρίως τις ειδήσεις.
♦ Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κόκκινο. Όλα μου τα ρούχα είναι κόκκινα! Ε, καλά ας μην υπερβάλλω... έχω και μερικά χακί.
♦ Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο Royal Academy of Arts του Λονδίνου.
Άντε και καλό καλοκαίρι!
Απαντήσεις την Τρίτη το βράδυ
~***~
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
~***~
Λοιπόν, συγχαρητήρια! Μάλλον δεν είμαι καλή ψεύτρα...