Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Κουίζ!


Και τώρα παίζουμε:
Μοιάζει με κλάμπ, λειτουργεί ως κλάμπ αλλά είναι και ιστορικής σημασίας χώρος. Τι είναι;;;

Ναι, το βρήκατε! Το Rooms στη Λάρισα. Μπράβο!

Τι να πει κανείς; Είναι το "μεγαλείο" του Έλληνα. Αδιαφορεί για τον πολιτισμό, την υγεία των άλλων, το περιβάλλον, το κοινό συμφέρον, για όλα, δηλαδή, αρκεί να βγαίνει οικονομικά κερδισμένος, να τα τσεπώνει που λέμε και στην καθομιλουμένη.

Τα συγχαρίκια μου σε όλους όσοι δέχτηκαν να νοικιάσουν/αγοράσουν το χώρο, να δώσουν άδειες, να κάνουν τα στραβά μάτια και εν τέλει σε όλους όσοι πάνε για τη διασκέδασή τους εκεί. Εγώ μια φορά πήγα και πιάστηκε η ψυχή μου. Δεν το άντεξα!

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, 2-3 ακόμα καταστήματα στην περιοχή στεγάζονται κάτω από το ίδιο κτίριο, το Μεγάλο Χαμάμ.

14 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι ακριβώς είναι αυτό Δήμητρα? Γιατί δεν έπρεπε να γίνει μαγαζί? Ήταν χαμάμ και είναι ας πούμε αρχαιολογικής σημμασίας? Κάτι τέτοιο κατάλαβα...αλλά επειδή δεν ξέρω από Λαρισσα, θα ήθελα περισσότερες εξηγήσεις!

Dimitra Andritsiou είπε...

Ναι, Λίλυ, καλά κατάλαβες! Επι τουρκοκρατίας ήταν το ονομαστό Μεγάλο Χαμάμ. Τώρα έχει χωριστεί σε 3-4 χώρους και είναι μαγαζιά και αυτό το μπαρ. Το περίεργο όμως είναι ότι στο κομμάτι του μπαρ έχει και παλλιότερα ευρήματα. Πρωτάνοιξε 3 χρόνια πριν. Κάποια στιγμή το έκλεισαν για τους λόγους που ανέφερα, αλλά έπεσε λάδωμα και λειτουργεί ανενόχλητο για δύο χρόνια

pmitsiou είπε...

έχει κι άλλα "καλά" το στόρυ όπως ότι στην περιοχή (πεόδρομος Βενιζέλου) δεν θα έπρεπε να αδειοδοτούνται καταστήματα όπως μπαρ, καφέ κλπ μετά την αποκάλυψη του αρχαίου θεάτρου. Το εν λόγω όμως πολιτιστικό ίδρυμα λειτουργεί κατ' εξαίρεση.
Το χειρότερο όλων είναι ότι η πλειοψηφία των Λαρισαίων όχι απλά ανέχεται τη λειτουργία του αλλά την επικροτεί.

Ευχαριστω για τη φιλοξενία

Dimitra Andritsiou είπε...

Τι μας λες! Πες μας κι άλλα! Δεν το ήξερα αυτό η άμοιρη! Και τις προάλες μίλαγα με μια φίλη και λέγαμε πόσο άσχημο είναι να υπάρχουν μπαρ απέναντι απο το θέατρο. Και δεν είναι το μόνο! Υπάρχει άλλο ένα απέναντι. Δεν μιλάω για αυτά που είναι μέσα στο πεζόδρομο όπως το Αχούρι αλλά για το άλλο που είναι μπροστά. Το όνομα μου διαφεύγει! Είναι απαράδεκτο!

pmitsiou είπε...

Για το αλλο (cafe teatro ή κάτι παρόμοιο) ή ιστορία είναι κάπως διαφορετική αλλά στο βάθος ίδια. Λειτουργούσε από πολύ πιό παλιά ως μπαρ ρεστοραν σε όροφο με άλλο όνομα. Τέλος πάντων, θα πρέπει να φύγουν όλα αυτά τα ευαγή ιδρύματα από εκεί.
Θα σου πω και μια άλλη ιστορία μιας και από ότι βλέπω ενδιαφέρεσαι: Το τετράγωνο ανάμεσα σε Απόλλωνος, Βενιζέλου, Μανωλάκη, Παπαναστασίου (ξέρεις, εκείνο απέναντι από αχούρι)έχει χαρακτηριστεί όλο ως χώρος πρασίνου ή πλατείας. Αν το είχαν απαλλοτριώσει, το αρχαίο θέατρο θα είχε μια πλατεία μπροστά του. Αλλά αντί αυτού προτίμησαν να αγοράσουν το οικόπεδο της Αίγλης (δίπλα εθνική) για να χτίσουν καινούργιο δημαρχείο...

κριμα..

Dimitra Andritsiou είπε...

Σοβαρά; Τους αλήτες! Τι ωραία που θα ήταν! Αυτό πραγματικά θα ήταν ένα σπουδαίο έργο για την πόλη. Εδώ τη Βενιζέλου πεζοδρόμησαν κι ομόρφυνε κάπως. Πόσο μάλλον....
Αχ, το καινούριο δημαρχείο μας μάρανε!

"ζαχαρούλα.." είπε...

Ελλάς το μεγαλείο σου.... δεν έχω να πω κάτι περαιτέρω...

ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!!

Dimitra Andritsiou είπε...

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο Ζαχαρούλα! Όπως ακριβώς το λες! Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!!

Αστερόεσσα είπε...

Και να δεις τι μου θυμίζει η ιστορία σου... τι μου θυμίζει...
Τον καιρό που δούλευα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά και γινόταν ολόκληρη εκστρατεία για να κλείσουν τα μαγαζιά της Πειραϊκής που είναι πάνω στα Μακρά Τείχη. Μόνο που εκεί υπήρχαν περισσότερα στοιχεία θρίλερ (βλέπε νονούς νύχτας, απειλές, εφημερίδες, δημοτικούς και κυβερνητικούς εμπλεκόμενους)

Dimitra Andritsiou είπε...

Εδώ δεν μιλάει κανείς, Ελένη μου! Κάνουν όλοι την πάπια!!!

Αστερόεσσα είπε...

Και στον Πειραιά (που δεν έκαναν την πάπια κάποιοι από τους αρχαιολόγους) τι κατάφεραν; Τη δίωξή τους από το Υπουργείο και οι μαγαζάτορες ζουν ακόμη και βασιλεύουν και το αυτί τους δεν ιδρώνει!

Unknown είπε...

Καλησπερούδια Δημητρούλαααα! Έχεις πρόσκλησηηηη! 'Ελα στο blog μου! Φιλιάαα!

Marios είπε...

Καλημέρα.
Πρώτη φορά στο blog σου.
Μου αρέσουν πολύ οι πινακες που έχεις επιλέξει,γιαυτο σου έγραψα.

Dimitra Andritsiou είπε...

@ Marios Σε ευχαριστώ πολύ. Κι εμένα μ'αρέσουν. :)

Με διαβάζουν;;;

Η κραυγή ενός παιδιού

Χαμογελω οταν βλεπω...