Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Κ.I.S.S.

Keep

It

Simple,

Stupid!

Λόγια και νοήματα με τα οποία πρέπει να ζούμε. Ζούμε σε μια πολύπλοκη εποχή με πολύπλοκους ανθρώπους παίρνοντας πολύπλοκες αποφάσεις για πολύπλοκα θέματα. Όλα είναι ιδιαιτέρως σύνθετα κι όμως όλες οι μεγάλες αποφάσεις που πήρα και μου άλλαξαν τη ζωή είχαν έρθει από εκείνο το ήσυχο, απλό κομμάτι της καρδιάς μου.
Νομίζω, και είμαι σίγουρη ότι δεν είμαι η μόνη που έχω την ίδια γνώμη, ότι γενικά σκεπτόμαστε υπερβολικά. Έχω την άποψη πως κάνουμε τα εύκολα δύσκολα επειδή έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Λέμε: "Δε μπορεί να είναι τόσο εύκολο" και τα περιπλέκουμε όλα. Εγώ, προσωπικά, μπορώ να τα κάνω όλα τόσο δύσκολα όσο δεν γίνεται να το φανταστεί κανείς.
Παράξενο, δεν είναι;
Παράξενο που προτιμούμε να περιπλέκουμε τα πράγματα αντί να εμπιστευόμαστε αυτή τη φωνούλα βαθειά μέσα μας...
Παράξενο να είναι τόσο δύσκολο να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας...

Ο Ντοστογιέφσκι, αν δεν κάνω λάθος, είχε πεί το εξής: "Μόνο η καρδιά ξέρει πως να βρίσκει αυτό που είναι πραγματικά πολύτιμο." Ένας σοφός που τον 19 αιώνα έλεγε αυτό που προσπαθώ συνεχώς να υπενθυμίζω στον εαυτό μου τώρα...

Κ.I.S.S.
λοιπόν!

Χαιρετώ σας και φιλώ σας!
Δήμητρα*Amelie

8 σχόλια:

Βάσκες είπε...

K.I.S.S και σε σένα λοιπόν. 100% σωστό.

Καλησπέρα.

faraona είπε...

Μονο η καρδια κοριτσι μου καλα τα λες.Μετα βοηθαει λιγο και το μυαλο ομως.
σε φιλω.

Dimitra Andritsiou είπε...

@βάσκες~ Έτσι νομίζω κι εγώ. Καλή βδομάδα!

@faraona~ Ναι, μετά πρέπει να βοηθάει και το μυαλό!

Theodora Papapanagiotou είπε...

να σου πω οτι εχεις δίκιο...

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Δημητρούλα ή Δημητρούλα μου γειά σου - που λέει και το τραγούδι! Έλειψα αρκετά, αλλά επανήλθα! Η θεωρία σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, είμαι σαφώς παιδί της καρδιάς εγώ, παρορμητική από συναισθήματα και μόνο... Καμιά φορά βγαίνει και σε κακό, αλλά τις περισσότερες φορές ό,τι με έχει οδηγήσει η καρδιά μου να κάνω, δεν το μετανιώνω! Φιλιά πολλά!

Dimitra Andritsiou είπε...

Θεοδώρα, γεια! Καιρό έχουμε να τα πούμε! Χαίρομαι που σε βλέπω εδώ.

Μαρία, καλώς μας ήρθες! Ελπίζω να πέρασες καλά. Κι εγώ παιδί της καρδιάς είμαι αν και τώρα τελευταία όσο κι αν προσπαθώ να λειτουργήσω έτσι, κάτι με πιάνει... γι αυτό και τα έγραψα... για να τα βλέπω και να μην ξεχνάω...

~ΕΚAΤΗ~ ...φως και παλι φως η ψυχη που μαχεται... είπε...

ετσι ειναι γλυκια μου....η καρδια ξερει!!!!!!φιλια λοιπον!!!!!

Unknown είπε...

Σαφώς Δήμητρα... Το μυαλό είναι το πιο παραπλανητικό όργανο μας, χιχι. Μπορεί να μας μπερδέψει όσο δεν παίρνει...Σταμάτα να σκέπτεσαι και θα βρεις την λύση σε κάθς πρόβλημα και το δρόμο που θα ακολουθήσεις!

Με διαβάζουν;;;

Η κραυγή ενός παιδιού

Χαμογελω οταν βλεπω...